Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stjärnspelaren sparkade sin katt – sponsorerna drar sig ur på grund av klubbens krishantering

Publicerad: 10 februari 2022, 13:53

Foto: David Cliff

Sponsorerna anser att fotbollsklubben West Ham inte agerat tillräckligt resolut.


Ämnen i artikeln:

SponsringKrishanteringNyheter

I början av veckan spreds flera filmer på hur fotbollslaget West Ham Uniteds franske mittbacksstjärna Kurt Zouma sparkade och slog sin egen katt. Filmerna fick kraftig kritik i sociala medier och Zouma har även polisanmälts för djurplågeri. När han i tisdags klev ut på planen buades han ut av sina egna fans. Sportjätten Adidas har sedan dess valt att bryta sitt sponsorkontrakt med fransmannen.

Filmerna har även fått konsekvenser för West Ham. Två sponsorer, Experience Kissimmee och Vitality, har till följd av filmerna dragit tillbaka sina sponsorskap av klubben. Anledningen är inte själva filmerna, utan hur klubben valt att hantera situationen. Trots den kraftiga kritiken valde alltså West Ham att spela Kurt Zouma i tisdagens match. När en spelare befinner sig mitt uppe i en kritikstorm är det annars vanligt att klubben väljer att sätta spelaren på läktaren. Istället nöjde sig West Ham med att fördöma beteendet och att bötfälla Zouma med 250 000 pund, motsvarande två veckolöner.

Både Experience Kissimmee och Vitality säger att de är djupt besvikna över hur West Ham agerat.

Flera andra sponsorer, däribland Heineken och Umbro, har gått ut och fördömt Kurt Zoumas beteende.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.