Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stockholm Design Lab: "Vi saknar inte gripen"

Publicerad: 21 januari 2013, 12:14

En logga som knyter an till det gamla. Stockholm Design Labs version av Saabs nya logga ska ge igenkänning.


Ämnen i artikeln:

SaabStockholm Design Lab

Det är inte så mycket som skiljer Stockholm Design Labs nya Saab-logga från den gamla. Och det kan ju bero på att Stockholm Design Lab började jobba med Saab Automobile redan innan konkursen och nu fått förtroendet att fortsätta under den nya ägaren.

Nevs, National Electric Vehicle Sweden, har inte börjat tillverka några Saab-bilar än, men när de väl startar så har de en färdig logga att sätta på huven.

Saab AB och Scania har gett Nevs tillstånd att använda Saab som varumärke på sina fordon. Men gripen, som infogades i logotypen när Saab och Scania fusionerades 1969, får inte användas.

– Det är ingenting vi saknar, säger Per Carlsson som är grafisk formgivare AD på Stockholm Design Lab. Det viktiga har varit att få igenkänning och då är namnet och typsnittet viktigare.

Det SDL tagit fram är en grafisk profil, ett typsnitt och början på ett bildspråk. Och man har hela tiden haft gamla Saabs grafiska verktygslåda att stödja sig på.

– Det är än så länge ett ganska litet uppdrag, men vi hoppas naturligtvis att de ska växa när produktionen kommer igång, säger Per Carlsson.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SaabStockholm Design Lab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.