Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stockholm Gas öppnar tillfälligt gatukök med Paul Svensson

Publicerad: 2 april 2019, 07:11

Stjärnkocken Paul Svensson öppnar tillfälligt gatukök med Stockholm Gas.

I Stockhom Gas tillfälliga gatukök får besökaren vänta 6 månader på att få sin mat – den ska nämlingen odlas innan den kan serveras. Gatuköket görs i samarbete med stjärnkocken Paul Svensson.


Ämnen i artikeln:

Reklam

Att det numera går att få 100 procent biogas hemma innebär att man inte behöver kompromissa på känslan av lyx och kvalitet för att leva mer hållbart. Det menar Stockholm Gas, som tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson öppnar upp ett tillfälligt gatukök i centrala Stockholm, där maten lagas på ett hållbart sätt. Det innebär att den som beställer får vänta 6 månader på att få maten serverad, då den först ska odlas.

Gatuköket öppnar upp för beställningar den 4:e och 5:e april, både på plats på Norrmalmstorg och online, och det är först när beställningarna läggs som maten börjar odlas.

Bakom kampanjen ligger TBWA Stockholm.

– Vår förra kampanj "Sveriges svåraste matkasse" visade att det går att laga mat som en riktig kock hemma i sitt eget kök, bara man har en gasspis. Med årets kampanj "Pauls Gatukök" vill vi visa att det även går att vara hållbar i sitt matlagande, säger André Persson, kreatör på TBWA Stockholm, i ett pressmeddelande.

För att råvarorna ska vara så hållbara som möjlighet samarbetar Pauls Gatukök med Rosendals Trädgård som odlar precis så mycket som behövs för att kunna laga de 300 tacos som ska serveras i september. Projektet kommer gå att följa online hela sommaren och när allt är klart i slutet av september öppnar gatuköket upp igen, redo att servera tacos till dem som beställt ett halvår tidigare.

Renée Josefsson, vd på Stockholm Gas, kommenterar:

– Att kombinera kvalitet och hållbarhet är centralt för både oss och Paul Svensson. Därför öppnar vi tillsammans en ny sorts gatukök. Vi vill lyfta frågan om hur hållbar mat odlas, men också hur den tillagas. Speciellt som alla stockholmare med ledningsburen gas nu kan få 100 procent biogas i sina hem.

Kampanjen kommer synas i framförallt köpta digitala kanaler, utomhus (T-bana) samt i trafikreklam på bussar.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.