Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stökigt på Yahoo

Publicerad: 8 februari 2012, 08:28

Yahoos styrelseordförande, Roy Bostock, lämnar styrelsen. Det gör även ytterligare tre styrelsemedlemmar.


Ämnen i artikeln:

YahooGoogleFacebook

Yahoos ordförande Roy Bostock informerade om avhoppet i ett brev till  aktieägarna sent under tisdagen.

Beskedet innebär att Yahoos  styrelseordförande Roy Bostock och ledamöterna Vyomesh Josh, Arthur Kern och Gary Wilson avgår i samband med nästa bolagsstämma, vilken inte har  något utsatt datum ännu men är beräknad att ske någon gång under våren.

Enligt  CNN Money har avgångarna att göra med att diskussioner om varför Yahoo  inte ens lyckas möta sina egna förväntningar på bolaget eller  aktieägarnas förväntningar.

Yahoo gav upp sökmarknaden år 2009 och  håller också på att tappa mark när det gäller annonsering i förhållande  till konkurrenter som Google och Facebook, enligt CNN Money.

Roy  Bostock har själv valt att sparka förra vd:n Carol Bartz under speciella  omständigheter – hon fick sparken via ett telefonsamtal under september  månad.

Yahoo har utsett Scott Thompson till ny vd fyra månader efter att Carol Barz fått sparken.

Han  har ett tidigare förflutet som ordförande för PayPal, vilket är ett  dotterbolag till eBay.

Utnämningen av Scott Thompson är resultatet av en  utvärdering som påbörjades för sex månader sedan.

Så sent som förra  månaden valde Yahoos medgrundare tillika styrelseledamot Jerry Yang att  hoppa av uppdraget för styrelsen samt alla övriga uppdrag.

Yahoo har  redan utsett två nya styrelseledamöter Alfred Amoroso, som närmast  kommer från Rovi Corporation, och Maynard Webb Jr, före detta chef på  eBay och Gateway.

Jakten på ytterligare ledamöter och chefer fortsätter i och med de senaste avhoppen.

Enligt  CNN Money är det oklart om de senaste förändringarna i styrelsen talar  för att Yahoo erbjuds till försäljning, vilket är ett alternativ som  många aktieägare har velat få till stånd.

Yahoo har fört  diskussioner med olika potentiella investerare under de senaste  månaderna och har även utvärderat en rad förslag, enligt brevet från Roy  Bostock.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

YahooGoogleFacebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.