Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stoppet hävs för SD:s bussreklam

Publicerad: 19 augusti 2014, 07:47

Kommunals skyddsombud har lagt två stopp med anledning av Sverigedemokraternas planerade kampanj på bussar i Södertälje och Stockholms City. Arbetsmiljöverket går nu in och häver stoppet.


Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöverketKommunal

Resumé kunde igår berätta att landets busschaufförer gått ut i kampanjen "Busschaufförer mot rasism" med anledning av SD:s busskampanj som har budskap som "Mindre invandring här, mer hjälpt till flyktingar där".

Bolag som Skånetrafiken har också stoppat kampanjen eftersom man anser att den skapar en risk för förare och passagerare.

Kommunals skyddsombud har infört två stopp med koppling till att kampanjen planeras gå på bussar i Södertälje och Stockholms City.

Nu går alltså Arbetsmiljöverket in och hävdar skyddsombudets stopp.
- Av det som kommit fram vid inspektionerna finner vi inte att det föreligger någon omedelbar och allvarlig fara för arbetstagares liv eller hälsa vad gäller de båda skyddsombudsstoppen, säger Håkan Olsson, chef för inspektionsavdelningen på Arbetsmiljöverket i en kommentar.

Beslutet ersätter skyddsombudens tidigare beslut och innebär att arbetet kan återupptas, enligt Arbetsmiljöverket.

SD:s presschef Martin Kinnunen hade ondgjort sig sociala medier över stoppet, men räknade kallt med att Arbetsmiljöverket skulle häva detsamma.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

ArbetsmiljöverketKommunal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.