Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Storåkers-grundare till Telia

Publicerad: 7 maj 2012, 08:20

Niklas Angergård.

Foto: Henrik Halvarsson.

Niklas Angergård var med och grundade reklambyrån Storåkers när det begav sig.
Nu har han blivit ny marknadsdirektör för Mobilitetstjänster på Telia. Han hämtas från SAS där han haft en viktig varumärkesroll som ”Vice President Brand & Global Marketing”.

Ämnen i artikeln:

TeliaNiklas AngergårdStoråkers McCann

MH

Magnus Helander


Niklas  Angergård börjar på Telia i september i år. Han kommer vara ansvarig för den mobila affärens marknadsföring  för både privatkunder och företagskunder på Telia i Sverige.

–  Niklas har en varierad och mycket spännande bakgrund. Kombinationen av  strategi- och kommunikationskompetens med framgångar från både köpar-  och byråsidan tillsammans med konkreta erfarenheter av att förbättra  kundupplevelsen av stora varumärken kommer vara en viktig tillgång i  vårt arbete att stärka Telias varumärke och marknadsposition, säger  Ulrika Steg, chef för Mobilitetstjänster Sverige på Telia i en kommentar.

SAS har haft en uppgående varumärkestrend under Niklas Angergårds tid där, med en SKI-ökning i kundnöjdhet från 59 till 72.  SAS utsågs även till Årets Stjärnvarumärke 2011 efter att ha ökat mest  av alla 250 undersökta varumärken i YouGovs och Indikats stora  undersökning.

–  SAS har gjort en rejäl comeback bland kunderna och jag tror att en stor  del av nyckeln ligger i den kundfokusering och varumärkesstrategi vi  har arbetat med de senaste åren. Det ska bli fantastiskt roligt att  börja på Telia med företagets starka fokus på kundupplevelse och en  enorm potential i varumärket, säger Niklas Angergård.

Innan SAS var Niklas Angergård med och grundade reklambyrån Storåkers McCann och arbetade då med kunder som Google, Canal+, hitta.se,  Djuice, Spray, Telia och SEB. Han har även bakgrund som  managementkonsult hos Arthur D. Little och har en civilekonomexamen från  Handelshögskolan i Stockholm.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev