Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Storåkers okända miljonaffär

Publicerad: 9 september 2009, 14:23

Michael Storåkers är inte bara styrelseordförande för reklamkoncernen McCann. Han är också ordförande och delägare i skolkoncernen Pysslingen. Nu har ett danskt riskkapitalbolag köpt majoriteten av aktierna.


Ämnen i artikeln:

Michael Storåkers

Michael Storåkers är ordförande i skolkoncernen Pysslingen.

Det var 2005 som ordförande Michael Storåkers köpte in sig i Pysslingen. Praktikertjänst som då ägde 51 procent av aktierna sålde sitt ägande till sju privata investerare. Bland annat blev finansmannen och konsthallsägaren Gerard de Geer delägare samtidigt som Michael Storåkers.

Men nu under sommaren har verksamheten fått en ny storägare. Enligt nyhetstjänsten Rapidus har det danska riskkapitalbolaget Polaris Private Equity köpt majoriteten av aktierna. Hur mycket de betalt framgår inte av artikeln.

– Vi har tagit in kapital från Polaris för Pysslingens fortsatta expansion, och har också fått möjlighet att återinvestera  vidare i Pysslingen, kommenterar Michael Storåkers i ett mejl.

Michael Storåkers skriver också att han i affären sålt en del av sina aktier i Pysslingen. En del av de pengarna har han sedan återinvesterat i bolaget. Han kommer också att avgå som ordförande när de nya storägarna tar över.

Men Pysslingens verksamhet har utvecklats snabbt. De senaste åren har försäljningen ökat med drygt 15 procent om året. 2008 omsatte bolaget 829 miljoner och gjorde en vinst efter finansiella poster på drygt 26 miljoner kronor.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Michael Storåkers

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.