Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Storåkers tar hem Tre

Publicerad: 30 april 2010, 10:30

Storåkers fyller nu tomrummet efter Telia med en ny teleoperatör. Från och med första augusti tar byrån över uppdraget för Tre. – Strategiarbetet börjar på måndag, säger Pia Grahn Brikell, vd för Storåkers McCann.

Ämnen i artikeln:

Storåkers McCannScholz & FriendsTre

KB

Karl-Johan Byttner


Lyckad rekrytering: Cecilia Dufils och Markus Bjurman.

Storåkers fick beskedet att de fått Tre som ny kund nu på morgonen. Scholz & Friends ska ha fått beskedet att de tappar kunden under förmidagen.

– I och med att vår verksamhet har växt är det dags att gå till en byrå som både kan konsument, b2b och retail”, säger Nicholas Högberg, vice vd på Tre, i ett pressmeddelande.

– Vi är jätteglada och jättestolta, säger Pia Grahn Brikell, vd för Storåkers.
– Vi har haft en dialog med dem sedan Telia lämnade byrån vid årsskiftet. Diskussionen har intensifierats under de senaste veckorna och nu har vi kommit överens.

Kreatörerna Cecila Dufils och Markus Bjurman som jobbade med Tre på  Scholz & Friends rekryterades nyligen av Storåkers och börjar på sin nya arbetsplats på måndag. Då börjar byrån också jobba med strateginarbetet för sin nya telekomkund. Första kampanjen kommer troligen inte förrän till jul.

– Vi har mycket väldigt mycket telekomerfarenhet i huset. Självfallet ville vi ha en telekomkund och Tre är ett uppdrag som passar nya Storåkers perfekt, säger Pia Grahn Brikell.

Tre är ett joint venture mellan Wallenbergs Investor, som äger 40 procent, och Hutchison Whampoa i Hongkong, som äger resterande andelar. Tre har drygt 1,6 miljoner kunder i Sverige och Danmark och omsätter över 6 miljarder kronor.

– Vi är naturligtvis jättestolta över att ha fått en sådan kund. Vårt samarbete med Telia avslutades vid årsskiftet och därför kunde inte tajmingen ha varit bättre, säger Michael Storåkers, ordförande Storåkers McCann.

Sedan tidigare arbetar Tre med Weber Shandwick inom McCann:
– Nu breddas samarbetet ytterligare, säger Michael Storåkers.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev