Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Storslam för Berghselever

Publicerad: 25 juni 2010, 16:06

Berghs studenter plockar hem 3 av 5 guld i Cannes Lions studenttävling Future Lions. Dessutom får Berghs utmärkelsen ”School of the year”- för andra året i rad.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

­Future lions är den största tävlingen för studenter och skolor i världen . I år lämnades 733 bidrag in från 29 länder. Briefen fick eleverna för drygt en månad sedan. 20 bidrag gick vidare till shortlist där Berghs plockade fyra nomineringar, som sedan förvandlades till tre guld.

­- Jag är så stolt så att det inte är sant, säger Berghs vd Pär Lager till Resume.se.

Extra stolt är han över att det är skolans interaktiva studenter som jobbar med digital kommunikation som ingår i alla team.

- Och sedan är jag superstolt att- fast det inte stod i briefen- så är faktiskt två av tre lösningar om hållbar utveckling, då känner jag att vi är med och gör världen lite, lite bättre, och jag hoppas det här ska bli en enorm boost för alla svenska skolor, och byråer.

Den av de skolor som har flest nomineringar blir utnämnd till school of the year. Förra året vann Berghs. I år gör man om bedriften, något som ingen annan skola lyckats med tidigare.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.