Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Största konkursökningarna i kommunikationsbranschen

Publicerad: 5 juni 2013, 06:17

Informations- och kommunikationsbranschen är den bransch där företagskonkurserna ökade mest under perioden januari-maj i år. Ökningen var 33 procent.


Antalet företagskonkurser  i landet ökade med 7 procent i maj månad över hela linjen. Totalt gick 688 företag i konkurs, att  jämföra med 641 stycken samma månad föregående år, enligt UC.

De största konkursökningarna  under året återfinns inom privata tjänsteföretag, information och  kommunikation, handeln samt byggindustrin. I maj månad har dock  konkursökningstakten minskat inom de flesta branscher.

– Näringslivet kännetecknas av  blandade signaler just nu, och det gäller även konkursutvecklingen  bland de svenska företagen. Svensk ekonomi står sig väl ur ett  internationellt perspektiv och tillväxten ökade något under det första  kvartalet. Samtidigt avvaktar näringslivet med större investeringar och  exportföretagen har det tufft på den svaga internationella marknaden,  något som i sin tur påverkar många underleverantörer. Den privata  konsumtionen är även fortsatt motorn i ekonomin men en återhämtning på  framför allt den europeiska marknaden är nödvändig för att svensk  ekonomi ska ta fart igen, säger Roland Sigbladh, marknadschef på affärs-  och kreditupplysningsföretaget UC, i ett pressmeddelande.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.