Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Största talangen i branschen

Publicerad: 19 januari 2012, 07:55

Gustav Martner, CD på CPB Europe på 6:e plats på årets lista med VA:s 101 Supertalanger.

Cd:n för CP+B Europe, Gustav Martner hamnar på 6:e plats i årets lista för VA:s 101 Supertalanger. F&B:s PR-chef Lina Thomsgård landar på en hedrande 8:e plats.


Ämnen i artikeln:

CP+B EuropeGustav MartnerSpotifyLina ThomsgårdKarin OlssonCarolina Neurath

Som traditionen bjuder har Veckans Affärer utsett landets 101 Supertalanger.  Men det är ingen från reklam- eller pr-branschen som intar förstaplatsen, utan det gör den 37-åriga diplomaten tillika ekonomie doktor i företagsekonomi Lisa Emelia Svensson.

På andra plats finner vi Mengmend Du från Spotify. Hon är ansvarig för Spotifys operativa verksamhet världen över. Förutom kinesiska behärskar hon ytterligare tre spåk.

På tredje plats hamnar  Georgi Ganev, affärsområdeschef för Telenor Konsument.

Men redan på en hedrande 6:e plats återfinns alltså 32-årige Gustav Martner, cd på CP+B Europe.

Han har avancerat till cd på en av världens största nätverk efter att ha sålt sin webbyrå Daddy.

Han är även ordförande i Sveriges Kommunikationsbyårer, Komm.

När det gäller andra profiler från reklam- och pr-branschen återfinns grundaren av Rättviseförmedingen tillika PR-chefen för Forsman & Bodenfors, 32-åriga Lina Thomsgård.

Hon har bland annat utsetts till årets Stockholmshjälte, Årets kvinna och Årets samhällskapitalist.

En person som kommer från mediebranschen och intar en 19:e plats är Carolina Neurath.

Han började sin journalistbana 2008 och endast två år senare fick hon guldspaden för sin idoga granskning av revisionsbranschen.

Mest uppmärksammad är hon nog ändå för sin bok om HQ-härvan.

På plats 23 finner vi en ung förlagschef, Daniel Andersson Alm. Han är chef för Moderna Tidskrifter och har startat sex magasin sitt förlag.

Förutom magasinet Pappa har han nått mängder av läsare genom introduktionen av Blondinbellas Egoboost.

Nästan mitt i listan, plats 49, hamnar Maria Peterson.

Hon är försäljningdirektör för Viasats digital-tv-abonnemang. Hon sitter med i ledningsgruppen och anses vara en riktig stjärna inom koncernen, enligt VA:s uppgifter.

Hon har också figurerat på Framtidens kvinnliga ledarlista i många år.

Tio platser senare finner man Desirée Maurd, som inledde sin bana på Prime PR och avancerade till kreativ chef på nolltid.

Hon blev också invald som byråns yngsta partner någonsin och har numera startat en egen pr-byrå, Maurd PR, som ska hjälpa företag inom kulturbranschen.

United Minds, Sepideh Imani, har inte bara gjort raketkarriär och ansvarar för storkunder som Ikea, utan är också en mycket omtyckt medarbetare. Hon har fått plats 71.

Expressens kulturchef, Karin Olsson finns på plats 79 och enligt VA är hon inte bara en som vågar utmana, utan också en mycket god stilist.

Hanna Hellqvist som har tagit reda på vad som gör oss lyckliga har fått plats 87. Hon är inte bara programledare i tv, utan också en humoristisk bisittare i Sveriges Radio samt genuskrönikör i DN på stan.

Tre platser senare, 90, finner vi Hanna Steiner. Hon har grundat reklambyrån Pool. Enligt VA är hennes smittande skatt en av hemligheterna till hennes framgångsrika ledarskap.

Linda Waxin på Edelman har fått plats 95. Hon har gått från en ledande position på Jung Relations till att bli vd för Edelman i Stockholm. Hon har även ansvar för hela verksamheten.

VA:s nomineringsprocess har skett under hela hösten. Dels på redaktionen, dels via VA:s nätverk och dels bland läsarna.

Rankingen handlar om vilka expertkunskaper personen ifråga besitter, hur väl har man presterat, vilka hinder har man övervunnit, ligger man i fas med viktig samhällstrender, hur mycket syns ens personliga varumärke och vad har man för framtidspotential.

En grundregel är att talanger som har varit med på tidigare listor inte får finnas med på nya listor.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.