Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Storstreamern: ”Vi får skambud om att arbeta gratis”

Publicerad: 7 oktober 2021, 12:11

Emma ”Swebliss” Bliss skräder inte orden när hon pratar om vissa marknadsförare.

Foto: Twitch

Emma ”Swebliss” Bliss är en av Sveriges största streamers. Enligt henne förväntar sig många annonsörer att streamers kan visa upp deras produkter för småpotatis.


Ämnen i artikeln:

GamingEsportKritikVarumärkeVarumärkenReklamMarknadsföring

Resumé har den senaste veckan intervjuat flera av Sveriges största streamingprofiler om vad de vill se för typ av marknadsföring och samarbeten. Sammanfattningsvis kan man säga att flera av dem upplever att annonsörerna inte betalar rättmätiga ersättningar för den exponering de kan erbjuda. Inte minst vänder de sig mot ersättningsmodellen där profilerna enbart ersätts med produkter.

– Vi får ta emot skambud som att arbeta gratis eller bli betald med en produkt som inte har i närheten samma värde som marknadsföringen de ber om. Om det är en agentur det gäller så resulterar ju det även i att kunden de representerar får ett dåligt rykte, säger Emma ”Swebliss” Bliss, som är en av Sveriges största streamers.

Även Gabriel ”Babblinggoat” Eriksson Sahlin är kritisk mot vad han anser är skamligt låga ersättningar.

– Vissa företag som är pr-bolag till streamers är inte transparenta med infon de ger, vart budgeten går eller hur mycket de har. Det gäller även varumärken direkt. De vill inte heller betala speciellt mycket. De förstår helt enkelt inte att de måste betala kreatörerna för att bygga en ordentlig relation och partnerskap, utan tror att bara för de sträcker ut en hand så ska man bli superglad, berättar han.

Vill du läsa mer av vad streamingprofilerna anser om marknadsföring, och framför allt vad de föredrar? Teckna en prenumeration och läs mer här!

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.