Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Storsuccé för Bildkollen

Publicerad: 1 juli 2010, 07:20

Bildkollen, som producerats av Åkestam Holst, startade för drygt två veckor sedan har redan blivit en stor succé. Alla stora medier har rapporterat om kampanjen, nu visar färska siffror också på att tjänsten blivit en klickraket.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsÅkestam HolstRädda Barnen

Bildkollen lanserades av Åkestam Holst och Perfect Fools i samarbete med Rädda Barnen, en unik webbtjänst kallad: Bildkollen.

Men hjälp av Bildkollen (www.bildkollen.se) får du reda på om någon annan sprider dina bilder på nätet. Om bilderna blir manipulerade eller redigerade av någon annan får du reda på det med en gång.

Tjänsten har på kort tid fått stort genomslag i svensk media som DN, Aftonbladet, TV4 och SVT. Och utomlands i medier som Creativity Magazine. Nu visar färska siffror också på att tjänsten blivit en klickraket:

- Ca 4.400 träffar på Google. (var 0 innan sajten gick upp den 17 juni).      (  
   - Över 1000 tweets på ordet Bildkollen  
   - Över 400 bloggare har skrivit om Bildkollen  
   - Över 20.000 sökningar, som mest var det en sökning var fjärde sekund.      (igår eftermiddag)

Fortfarande är sajten dock en Beta-release, och man jobbar på för fullt att göra den ännu bättre.

Bildkollen  är baserad på en bildsökmotor kallad TinEye, utvecklad av Idée Inc. Det man behöver göra är att klistra in bildens URL i sökfältet och sedan visas de sajter bilden finns på i en lista. Vill du ha koll på din bild framöver går det att prenumerera på valda bilder.

Tjänsten har två funktioner; dels att aktivt bekämpa illegal publicering av bilder på nätet och dels att förebygga genom att bara finnas till.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.