Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Stryktipset gör pastisch på klassisk musikvideo inför Premier League

Publicerad: 8 augusti 2019, 10:49

Stryktipset bygger vidare på välkända karaktärer som tidigare när den nya säsongen av den brittiska fotbollen. Den här gången har man gjort en hyllning till britpop-bandet The Verves klassiska musikvideo. Bakom produktionen står Perfect Fools.


Ämnen i artikeln:

Perfect FoolsStryktipsetReklamReklamfilm

I år är det 50 år sedan Stryktipset började erbjuda 13 matcher på kupongen när Tipsextra hade premiär i SVT, 1969. Två fenomen  som tillsammans byggt svenskarnas relation till engelsk fotboll och supporterkultur.

I sin senaste film har Stryktipset tagit fasta på de starka emotionella banden mellan engelsk fotboll och svenskarna. Som så ofta. Perfect Fools film är en fortsättning på historien om Sture, Tony och Aron och illustrerar känslan av gå till ombudet för att lämna in säsongens första kupong.

Inspirationen är tydligt hämtad från britpopen som var stilbildande i populärkulturen främst under 1990-talet. Reklamfilmen är en pastisch på den klassiska musikvideon till The Verves "Bittersweet Symphony" från 1997 med sångaren Richard Ashcrofts flamboyanta och nonchalanta sprapats genom folkvimlet på en en Londons trottoarer. En låt som av många anses definiera britpop-eran.

I Stryktipsets version är det skådespelaren Anders Lönnbro (känd från bland annat tv-serien Hammarkullen) som gör en mer sympatisk promenad ackompanjerad av låten. Han käkar korv, tjoar på förbipasserande och utstrålar göteborgsk lycka när han ska lämna in säsongens första kupong.

Förutom huvudbyrån Perfect Fools, har produktionsbolaget Is This It samt byråproducenten Colony varit med och tagit fram filmen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.