Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Studenternas kupp kan vara olaglig

Publicerad: 4 september 2013, 11:35

En av affischerna som sattes upp i natt.

Yrkeshögskolan i Göteborg släppte i måndags instruktionerna till arbetsprovet för sökande studenter. I natt valde några på skolan att ge det hela lite extra skjuts genom en gerillakampanj. Men skolan var inte informerad – det kan röra sig om olaglig affischering.


Reklam- och marknadsföringsutbildningen på YH Göteborg släppte i veckan instruktionerna till det arbetsprov som sökande studenter ska göra. I samband med släppet står studenter från skolan på stan och berättar om utbildningen för nyfikna.

Några av dem valde att ge ansökningskampanjen en extra boost genom att ge sig ut och sätta upp stora affischer.  Budskapen lyder "Det här är så kallad "gerillareklam"", "Det här har en copywriter skrivit" och "Det här typsnittet har en art director valt".

Men skolan var inte informerad på förhand. Det handlar snarare om en kupp från några studenters sida.  
– Jag såg att de gick omkring med limburkar och tapetklister på skolan. Jag fattade att något var i görningen. Jag sa till dem att jag inget ville veta på förhand, säger Christina Sandell som är ansvarig för utbildningen.

I morse fick hon se bilder och filmklipp på vad som hände i natt, men har ännu inte hunnit prata med de inblandade. Nu i eftermiddag ska hon ha möte med bland annat skolans rektor, och ska då berätta om det inträffade. Det är för tidigt att svara på hur de kommer att ställa sig till tilltaget.  
– Jag vet inte. Vi har inte hunnit prata om det än, säger hon.  

Kuppen skulle kunna röra sig om olaga affischering, vilket är ett brott som har böter på straffskalan.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.