Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Studio Total: Vi släppte nallebjörnar över diktaturen

Publicerad: 4 juli 2012, 06:27

Foto: Pressbild.

Efter månader av förberedelser flög i morse ett plan in lågt över den vitryska huvudstaden Minsk och släppte 1 000 nallebjörnar i små fallskärmar över diktatorns palats, uppger den svenska reklambyrån Studio Total som ligger bakom kuppen.


Ämnen i artikeln:

Studio Total

Vitrysslands president Aleksandr Lukasjenko styr landet med järnhand och kallas ”Europas sista diktator”. I morse förudmjukades han då ett litet plan i gryningen flög in från grannlandet Litauen och släppte 1 000 nallebjörnar i små fallskärmar över Vitrysslands huvustad Minsk och diktatorns palats. Det uppger i alla fall Studio Total som dock blåst medier förr.

Studio Total uppger att vitrysk militär inte var på alerten då planet flög lågt för att inte synas på radarn. Operationen beskrivs som framgångsrik.

Flygningen är en del i Studio  Totals kampanj för yttrandefrihet i Vitryssland, ”Ett land där människor regelbundet hotas, fängslas, torteras, ja till  och med mördas för att ha kritiserat regimen”.

Kampanjen görs som stöd för grupper som Charter 97 och "Tell the truth"  som också låg bakom den kampanj som inspirerade vår. Luftlandsättningen är helt bekostad av Studio Totals kunder.

Studio Total har tidigare uppmärksammats för bland annat Gudrun Schymans pengabränning i Almedalen och när de blåste internationella medier om en sexskola i Österrike.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Studio Total

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.