Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Subarus avhopp chockar svensk reklambyrå

Publicerad: 17 december 2008, 15:19

Subaru hoppar av rallycirkusen – nu står norske stjärnan Petter Solberg utan jobb. Ett tungt besked för reklambyrån Ord & Bild där Solberg är en viktig kund. – Mycket trist, säger byråns vd Per Andersson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Ord&Bild

Finanskrisen slår mot bilindustrin och motorsporten. Rallystjärnan Petter Solberg blir arbetslös när Subaru nu hoppar av rally-VM. Solberg är en viktig kund för reklambyrån Ord & Bild. Foto: Scanpix.

Ord & Bild har haft Petter Solberg som kund i ett och ett halvt år. Karlstadsbyrån har byggt den norske rallystjärnans hemsida och utvecklar även hans personliga varumärke.

Beskedet i går om att Subaru hoppar av rally-VM var ett dråpslag mot Petter Solberg som blir utan jobb.

Naturligtvis var det även ett mycket tungt besked för Ord & Bild som stoltserat med att ha Solberg i kundstocken.

– Petter Solberg är en viktig kund för och självklart är det här beskedet mycket trist, säger Per Andersson.

Petter Solberg, som är en av Norges stora idrottsprofiler, gjorde inga uttalanden i går. Han satt på planet från Monaco till Torsby och var inte tillgänglig för media. Chockbeskedet för Solberg har varit toppnyhet hos många norska medier.

–  Vi ska prata med honom i dag och det finns nog mer att säga under dagen, säger Per Andersson.

Vad kommer att hända med ert samarbete?

– Vi får avvakta och se. Vi gör ju inte bara det som är runt rallycirkusen utan jobbar ju även med hans personliga varumärke. Jag ser inte att det ska påverka vårt samarbete, men det kan bli så att det behövs mindre kommunikation, säger Per Andersson.

Och därmed minskade intäkter från Solberg?

– Ja, det kan bli så. Men som sagt, vi vet inte än hur det kommer att utveckla sig.

En olycka kommer sällan ensam. Petter Solberg har det även tufft fysiskt just nu – för några dagar sedan bröt han armen när han ramlade ner från bilen. Enligt Verdens Gang satt Solberg på bilens tak och vinkade till publiken när han plötsligt tappade fästet och föll.

Ord & Bild har 18 anställda och en omsättning på 18 miljoner kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ord&Bild

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.