torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Succé för Haiti-insamling

Publicerad: 15 december 2011, 13:05

Lands reporter Johan Sjöblom i byn Hesse, Haiti.

Foto: Land.

Tidningen Lands insamlingar till byn Hesse i Haiti har blivit en succé. Bland annat har man kunnat bygga en ny skola och startat en syutbildning.

Ämnen i artikeln:

Land

Byn Hesse skadades svårt vid jordbävningen, och många barn förlorade föräldrar och anhöriga. Även byns skola totalförstördes.

Genom Hoppets Stjärna fick Land reda på omständigheterna och startade en insamling bland sina läsare. Kampanjen drog in 783 000 kronor, vilket räckte till att bygga en ny skola, starta en lärarutbildning samt köpa in nytt skolmaterial.

Man har även samlat ihop pengar till en vattenledning i skolan.

Nu startar Land en ny insamlingskampanj för byn. Johan Sjöblom, reporter på tidningen, säger att de arbetar i ett långsiktigt perspektiv.

– Det har varit som en trestegsraket. Först skolan, sen vattnet och nu en syutbildning för kvinnor. För första gången får de ett yrke, som i förlängningen gör att de kan skicka barnen till skolan.

Han tycker fler tidningar borde följa deras exempel och efterlyser en större öppenhet i var pengarna egentligen tar vägen.

– Metro gör ett fantastiskt arbete med sin plåsterkampanj, och flera kvällstidningar har genomfört många insamlingar. Men det måste nästan införas någon slags redovisningsplikt, så man verkligen ser var pengarna går. Annars brister trovärdigheten hos läsarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev