Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Succémodellen lämnar Gina Tricot

Publicerad: 25 januari 2010, 13:45

Samarbetet är över: Succémodellen Pernille Holmboe slutar som affischnamn för klädkedjan Gina Tricot. Hon har bytts ut mot den brasilianska modellen Emanuela De Paula.


Ämnen i artikeln:

Gina Tricot

Brasilianskan Emanuela De Paula ersätter...

Norskan Pernille Holmboe har varit trumfkortet när Gina Tricot expanderat i Norden, men hon har också varit dyr.

För två år sedan tecknade företaget ett tvåårigt mångmiljonavtal med Holmboe. Dessförinnan hade hon använts av klädkedjan i omgångar sedan 2002 – Gina Tricot avslutade samarbetet med henne en gång, just för att hon var så dyr, mentog sedan tillbaka henne.

– Hon har en sällan skådad utstrålning och är starkt förknippad med oss. Hon har en ”Gina-själ” och har bidragit till vår ökning. Det finns faktiskt folk i Sverige som tror att hon heter Gina Tricot. Det har varit väldigt mycket respons. Killar och tjejer älskar henne. Hon går hem i alla läger, sa marknadschefen Victor Appelqvist till Resume.se för två år sedan.

...Pernille Holmboe, vars avtal inte kommer att förnyas.

Vid årsskiftet gick avtalet ut.

– Vårt avtal tillsammans löpte ut under 2009 och vi väljer gemensamt att inte förnya det, säger Victor Appelqvist till Expressen.

Brasilianskan Emanuela De Paula har tagit över.

Företaget vill i dag inte berätta varför man bytt modell.

– Det viktiga för oss är någon som kan förmedla vårt budskap på bästa sätt. Vem eller vilka det är kommer alltid att vara sekundärt, säger Victor Appelqvist till Expressen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Gina Tricot

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.