Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Succésvensken: Därför slutar jag som vd

Publicerad: 23 september 2013, 08:53

Peter Karlsson i mitten, flankerad av Jens Karlsson och James Widegren. .

Foto: Chris Maluszynski /MOMENT

I förra veckan kom nyheten att svenskbyrån Your Majesty i New York byter vd. För Resumé berättar Peter Karlsson om sitt val att lämna positionen för att gå över till en annan roll.


Ämnen i artikeln:

Peter KarlssonYour Majesty

Den hyllade digitala svenskbyrån Your Majesty – grundad av Peter Karlsson, Jens Karlsson och James Widegren – tillsätter en ny vd i New York – Jason Prohaska från byrån Big Spaceship.

Peter Karlsson fortsätter som styrelseordförande för att jobba med kundstrategier och den globala expansionen.

För Resumé berättar nu Peter Karlsson om vd-bytet.

– Jag slutar som vd för att jag har tagit Your Majesty till en plats där jag behöver någon annan som kan utveckla Your Majesty vidare. Jag är mer en entrepenör och är bra på att starta och få igang saker och ting, och därfor kommer jag  att ägna mig mer åt att få igång nya saker med företaget, som nya eller existerande kontor globalt eller sidoaffärer som vi alltid har haft en ambition av att göra. Jason kommer att utveckla och driva vidare en redan väl fungerande verksamhet i NYC och göra den ännu mer framgångsrik.

Enligt Peter Karlsson kommer Your Majesty även fortsatt att ha ett starkt fokus på digital innovation.

– Vi har haft ett bra år med många nya spännande kunder som är beredda att investera inte bara i reklam och marknadsföring, utan också i produktfokuserad utveckling och innovation. Utöver det kommer vi att lägga mer kraft och fokus, i min lite mer fria roll, på vår verksamhet i Sao Paulo – tack vare en bra ekonomi för Brasilien och mycket som händer där framöver med OS och fotbolls-VM) och lite andra initiativ som är för tidiga att prata om nu.

Ni funderar inte på att flytta hem till Sverige?
– För egen del tror jag inte att det blir aktuellt, men man vet aldrig. Mitt primära uppdrag är att Your Majesty ska funka globalt och sedan ska jag ocksa se till Sao Paulo blir en ännu större komponent av byrå-kakan. Vidare har jag halva min familj i Brasilien så en rimlig tanke är att jag/vi hamnar där mer permanent så småningom, men det dröjer tror jag. Tills vidare kommer jag att jobba från NYC.

Peter Karlsson vill inte gå in på några ekonomiska siffror för byrån.

– Men generellt går det mycket bra för Your Majesty och vi har nu vårt bästa år sedan vi startade.

Antal anställda på Your Majesty:
New York-kontoret: 25
Amsterdam-kontoret: 15
Sao Paolo-kontoret: 35

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Peter KarlssonYour Majesty

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.