Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Superentreprenören Dan Olofsson kör igång byrå

Publicerad: 19 september 2013, 15:01

Dan Olofsson.

Foto: Pressbild.

Sigma-grundaren Dan Olofsson har fått en rad utmärkelser för sitt entreprenörskaps samt sitt filantropiska arbete. Han drar nu igång en Malmö-byrå med Peter Nilsson, som närmast kommer ifrån Adamsson Appelfeldt Advertising, Aaa, som har gått i konkurs.


Ämnen i artikeln:

Dan Olofsson

– När jag fick reda på att Peter var på väg att starta upp en byrå så  väcktes mitt intresse för ett samarbete. Hans engagemang och inställning  när det gäller service och integrerat arbete med kunderna, ser jag som  en mycket positiv egenskap, säger Dan Olofsson i en kommentar.

Han  inledde sin karriär i konsultbranschen. Först på VBB och sedan på  Scandiakonsult.

Han fick senare uppgiften att bygga upp den tekniska  konsultdelen inom Sapia, vilken han köpte 1993 och gav namnet Sigma.  

Resten är historia.

Bolagen som skapades av teknikdelen av Sapia blev inte bara Sigma, utan
även Epsilon och Teleca och de tre bolagen har många tusen anställda..

–  Med Dan ombord har vi en stark koppling till det digitala och mycket  goda möjligheter till samarbete med ledande teknikpartners. Vi har redan  ett sådant projekt som vi arbetar gemensamt i och jag är övertygad om  att detta kan ge oss fler affärsmöjligheter, säger Peter Nilsson i en  kommentar.

Namnet på den nya byrån är inte klart, men nuvarande  kundrelationer bygger framförallt på uppdragsgivare som Adamsson  Appelfeldt arbetade med – byrån har gått i konkurs.
– Vi kommer  fortsätta vara en del av våra uppdragsgivare. Men det menar vi att vi  har ett fokus att vara med tidigt i processerna och utvecklingen av våra  kunders affärer, säger Peter Nilsson i en kommentar.

Den nya byrån  har uppdragsgivare som Svenska Fotbollsförbundet, Mikz Sverige, Malmö  Cityfastigheter och Danir Marketing.

Dan  Olofsson uppger att Peter Nilsson blir den som driver byrån, medan han  bidrar med ”stabilitet, långsiktighet och kontaktnät i en turbulent  bransch.”

Dan Olofsson har också utvecklat ett stort engagemang för  Sydafrika, där han bland annat har fått utmärkelsen World Travel Award.

Dan Olofsson har också skapat Star for Life, som hjälper 100 000 ungdomar mot hiv/aids i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Dan Olofsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.