Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Supermodell stämmer amerikansk reklambyrå

Publicerad: 12 december 2007, 10:44

Supermodellen Ganna Makeeva stämmer Leo Burnett Detroit för att byrån struntade i de skador hon fick under en inspelning av en reklamfilm för Cadillac.


Ganna Makeeva stämmer Leo Burnett.

I dag ångrar troligtvis Leo Burnett att man gjorde Super Bowl-filmen för Cadillac Escalade hösten 2005. Filmen blev ett misslyckande och några månader efter visningen på Super Bowl sparkade Cadillac ut byrån efter 70 års samarbete. Boston-baserade Modernista tog över kontot.

Och nu kräver Ganna Makeeva, som synts på de stora modetidningarnas omslag i flera år, ersättning för att byrån förstört hennes karriär.

I stämningen berättar hon om den kaotiska inspelningen vid en catwalk. Där fanns mängder med bländande ljus, speglar och kändisar vilket gjorde supermodellen disorienterad. Därför kunde hon inte se skadorna på scenen där hon ombads att gå utan repetition.

Det ledde till att hon ramlade ned i ett hål på catwalken och skadade sitt knä allvarligt. Inspelningen fortsatte med en ny modell.

Sedan dess har Makeeva genomgått en knäoperation och kan tvingas till flera operationer för att bli bra. Hennes advokat hävdar att hon troligtvis inte kan jobba full tid som modell igen.

Nu kräver hon en ospecificerad summa av Leo Burnett för sveda och värk plus ersättning för förlorade intäkter. Det lär bli mångmiljonbelopp.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.