Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Supportrar uppmanar MFF: ”Sluta med reklam från spelbolag”

Publicerad: 4 mars 2022, 13:20

Ett gäng supportrar vill att MFF slutar med spelreklam, men klubben ger supportrarna ett något svalt gehör.

Foto: Patric Söderström/TT

En grupp supportrar till Malmö FF, ställer krav på klubben att sluta med spelbolag som sponsorer. Till årsmötet i dag, fredag, har supportrarna skickat in en motion i frågan.


Ämnen i artikeln:

MFFSvensk ElitfotbollUnibetNyheter

- Vi vill att klubben gör en symbolisk markering. Idén till motionen har funnits ganska länge. Frågan har lyfts i olika kanaler, till exempel när MFF på sociala medier uppmanat supportrar att registrera sig hos spelbolag, säger Thelma Ernst till Sydsvenskan som var först med nyheten.  

Bakgrunden är att spelmissbruk är utbrett i idrottsvärlden. Men 2020 slöt Unibet ett avtal med Svensk Elitfotboll, SEF, som ska löpa i 12 år – vilket betyder att alla 32 elitklubbar är ålagda att göra reklam för Unibet. Avtalet är värt 155 miljoner kronor om året, skriver Sydsvenskan. 

Malmö FF planerar i sin tur att avslå motionen, även om de är överens med supportergruppen om problemen med spelmissbruk och håller med om att klubben bör arbeta mot problemen. 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.