Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sur busschaufför blir glad

Publicerad: 22 september 2010, 12:04

I samband med lanseringen av intercitybussen 8900 blir arga busschauffören Charlie glad. Bakom kampanjen står Valentin & Byhr, som nyligen blev global fullservicebyrå åt divisionen.


Ämnen i artikeln:

VolvoValentin & Byhr

Som Resumé tidigare har rapporterat tog Valentin & Byhr revansch och vann Volvo Bussar efter att Forsman & Bodenfors vunnit Volvo Lastvagnar, som V&B arbetat med till och från med.

Efter att F&B blivit fullservicebyrå åt Volvo Lastvagnar återstod endast uppdraget att globalt lansera lastbilsmodellen Volvo FMX.  Men sedan en tid tillbaka har alltså uppdraget för Volvo Bussar tagit vid.

Första uppdraget handlar om att lansera en ny intercitybuss, Volvo 8900, och som Resumé har rapporterat sker lanseringen med hjälp av minst sagt ilskne busschauffören Charlie. Fram tills nu har kampanjsidan www.busdriverheaven.com fungerat som en teaser, där man funnit en rad Charlie-filmer.

Men idag, onsdag, sker alltså den officiella lanseringen av 8900 på Hannover-mässan IAA. Och då Charlie plötsligt får uppleva den förbättrade förarmiljön förvandlas han till en gladare busschaufför:
- Volvo Bussar har tagit tag i kärnan till mycket ont för busschaufförerna, det vill säga bussen. Och Valentin & Byhr har utvecklat ett helt nytt kommunikativt grepp för bussbranschen där vi i stället för att fokusera på produkten lägger stor vikt vid kundnytta, säger Andreas Kjellgren, kreativ chef på Valentin & Byhr.

Webbplatsen är ett samarbetsprojekt där byrån står bakom själva kampanjen, medan Bobby ansvarat för 3D-arbetet och Hobby Factory tagit fram filmerna. Förutom 8900 lanserar Volvo Bussar även modellen Coach 9500 på IAA, vilket är en ny långfärdsbuss:
- Här bygger upplägget på att man ska kunna snabbtesta vilken typ av passagerare som brukar åka med och vilken buss som därmed passar bäst för en viss verksamhet, säger Andreas Kjellgren.
9500 är en lågbudgetvariant av Volvos tidigare lyxbussar 9700 och 9900. På www.coachselector.com presenteras busstrion.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

VolvoValentin & Byhr

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.