Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svarar på hånet – använder Sigges byrå-idé

Publicerad: 18 februari 2013, 08:53

Alex & Sigge och den nya byrån.

Foto: Montage.

Sigge Eklund raljerade över Andreas Zannins praktikansökan i senaste podcasten. Nu svarar han genom att starta den fiktiva byrån "Sigge Eklund Information".


Ämnen i artikeln:

Alex & Sigge

I senaste avsnittet av Alex & Sigges podcast gick Sigge Eklund hårt åt reklamskoleelevernas kreativa praktikansökningar, som Resumé har rapporterat om.

Nu svarar Andreas Zannin, vars ansökan blev föremål för hånet, med att starta den fiktiga byrån Sigge Eklund Information AB.   Idén lanserades först i podcasten, där Sigge Eklund efterlyste den gamla typen av enkla annonser med raka produktbeskrivningar.
– Jag lyssnar frekvent på deras podcast, och tänkte på deras argument den här gången. De sade emot sig själva lite grann. Jag försöker visa hur det ser ut om man skulle starta deras byrå, säger Andreas Zannin.  

Trots att hans ansökan blev kritiserad tar han det hela med ro.
– Jag tyckte bara att det var roligt. Jag ser upp till dem, de är roliga och bra. Jag tog inte åt mig på ett negativt sätt.

På sajten beskrivs byråns filosofi:  
"Sigge Eklund Information AB väljer ett utdött segment i reklambranschen för att distansera oss från konkurrensen. Vi har valt att gå tillbaka till klassisk marknadsföring med en twist. I vår kommunikation berättar vi för konsumenten precis vad det är för produkt de köper och vad de har att förvänta sig av produkten. Varken mer, varken mindre".  

Dessutom visas det första "caset" upp – en annons för Ikeas byrå Hermnes. Andreas Zannin hoppas att Sigge Eklund ska ta svaret som en klackspark.
– Jag tror han och tycker att det är lite roligt. Förhoppningsvis blir det ett litet minikrig. Planen är att få fram en diskussion om vad som är kreativt och inte, säger han.  

Alex & Sigge har fått en del kritik för att sparka nedåt. Håller du med?
– De pratar för att skapa reaktioner. Annars hade ingen lyssnat på deras prodcast.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Alex & Sigge

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.