Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sven 95 år Nordeas nya reklamansikte – för pensionssparande

Publicerad: 1 mars 2017, 09:43

Nordea hakar på 100-åringstrenden. I centrum för BerntzonBylunds nya reklamfilmer står Sven som lever ett glatt och aktivt pensionärsliv.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerNordeaReklamfilmBerntzonBylund

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


De senaste veckorna har miljontals svenskar fått sina årsbesked från Pensionsmyndigheten. I samband med detta passar Nordea på att informera om vikten av att också spara pengar på egen hand. Och storbanken väljer att göra det med en ny vinkel: "Tänk om du blir 100!"

– När vi planerade den här aktiviteten funderade vi mycket på vad som kan göra folk intresserade av frågan. Vi vet att det finns en ganska stor trötthet inför frågan och kanske framförallt inför "pekpinnar" om att man kommer att få kraftigt sänkt inkomst. Vi vill därför istället prata om allt det positiva som man kan se fram emot. Medellivslängden ökar konstant och allt fler lever faktiskt så länge som till 100 år, kommenterar Andreas Wahlström som är ansvarig för kampanjen på Nordea Liv & Pension.

I centrum för kampanjen står pensionären Sven, idag 95 år och fortfarande i full vigör. Konceptet har utvecklats tillsammans med reklambyrån BerntzonBylund som har lång erfarenhet av att arbeta med pensionsfrågor.

– När vi hittade Sven fick vi verkligen en bekräftelse på att idén om ett långt aktivt liv som pensionär gäller idag. Vi ser allt fler aktiva äldre personer i samhället, 88-åriga Mello-artister, 104-åriga bloggare och så vidare. Det borde få fler att tänka på hur mycket kul det finns att se fram emot, säger Joachim Berntzon, strateg på BerntzonBylund i en kommentar.

I reklamfilmerna som kommer att visas på Facebook och Youtube berättar Sven om sitt liv som pensionär, något han varit i närmare 30 år.

Kampanjgrupp

Andreas Wahlström, chef marknad & PR, Nordea Liv & pension

Arbetsgrupp BerntzonBylund
Joachim Berntzon, strateg och kundansvarig
Martin Stadhammar, copywriter
Tomas Gromkowski, art & design
Claes Boklund, webbproducent
Joakim Millkvist, filmproducent
Veronika Gannas, Operativ projektledare

Produktionsbolag: Ligistfilm
Regi: Peter Mars
Manus: Ragnar Eklund
Producent: Carl Ljungdahl
Exekutiv producent: Louis Dubois
DoP: Haris Mlivic
Postproduktion: Gangsters
Ljudproduktion: Redpipe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev