Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk animatör inbäddad på storbyrån

Publicerad: 20 maj 2013, 08:27

Oskar Westerberg

Foto: Privat

Den svenska animatören Oskar Westerberg har frilansat för SVT, TV4 och MTV – men tror inte på tv:s framtid. Nu är han utvald som en av sex kreatörer att delta i det kreativa experimentet "The Kennedys Class of 2013" på Wieden+Kennedy Amsterdam.


Ämnen i artikeln:

Wieden + Kennedy

Det var i mars i år som Wieden + Kennedy Amsterdam skickade ut en uppmaning till unga kreatörer, tänkare och strateger om ansluta sig till "The Kennedys", ett sju månader långt inlärningsprogram.

På bara en månad, fick byrån ta emot hundratals ansökningar.

En av dem som valdes ut var den svenska animatören Oskar Westerberg, den 1 juni börjar han på Wieden + Kennedy Amsterdam.

– Jag har aldrig jobbat på en reklambyrå tidigare och kände att det här var en bra möjlighet att få en inblick. Det kan vara svårt att ta sig in och det här var en bra öppning, säger Oskar Wetserberg till Resumé.

Varför blev du utvald?
– Som jag förstår det, uppskattade de humorn och det emotionella i mina bidrag.

Oskar Westerberg gjorde bland annat en pastisch på Mount Rushmore där han bytte ut en av presidenternas nunor mot skådespelaren Tom Sellecks.

Varför byta till reklambranschen?
– Jag tycker att tv känns lite passé och lite lägre i tak. Det är inte där min framtid ligger. Reklambranschen ligger mer i framkant när det kommer till digital utveckling.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Wieden + Kennedy

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.