Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk bakom Fujitsus storfilm

Publicerad: 2 juni 2014, 15:00

Foto: Skärmdump.

Det japanska teknikföretaget Fujitsu tar svensk hjälp i sin första internationella kampanj gjord utanför Japan. Regissör är svenske Tomas Mankovsky på Blink i London.


Ämnen i artikeln:

Tomas Mankovsky

Fujitsu, som är det fjärde största teknikföretaget i världen, lanserar sin första internationella kampanj gjord utanför Japan. Till sin hjälp tar man den svenske regissören Tomas Manskovsky på Blink i London, som även representeras av Folke Film i Sverige.

Han har tidigare fått stor uppmärksamhet för sina internationella reklamfilmer för Sony, Orange och Cadburys och har bland annat arbetat på Fallon London.

– Manuset hamnade på mitt bord för att byrån var ute efter ett något lekfullt uttryck. Voiceovern är ganska tung så vi ville "kompensera" med att ha kul på ett annat plan. De gillade den svenska IKEA-filmen jag gjort tidigare så vi begav oss in I en liknande värld, men med teatrala filter i brillorna, säger Tomas Mankovsky till Resumé.

Det är deras första internationella kampanj som skapas utanför Japan, hur var det för er del?
– Det var en del press, folk blir nervösa vilket är naturligt. Sedan var den har filmen kanske inte den enklaste att förklara för någon i ord. Speciellt inte för en japansk kund. Som tur är jobbade jag ganska mycket med Sony under min tid på Fallon, så jag hade lite koll på do's och don'ts. Men först när kunden dök upp på set och såg scenerna i monitorn fattade de på riktigt hur allt fungerade.

Hur var det att filma själva reklamfilmen?
– Allt filmades "in camera" så det var mycket koreografi och förplanering. Tiden var en viktig parameter som ständigt eldade oss i baken. Filmen skulle ha en realtids-känsla men inte överstiga två minuter, så det var mycket repetitioner och justeringar under inspelningen.

Har du några andra kul projekt på gång?
– Ja och nej. Ja på ett privat plan, där är mitt nästa projekt att skapa en människa. Eller det är mest min fru som gör jobbet. Men jag supportar så gott jag kan. I september är det dags! Jobbmässigt håller jag på att avsluta ett amerikanskt jobb där vi filmade 15 barn i åldrarna 2-8 i fyra långa dagar. Jag antar att det är ett sätt att härda sig inför det som väntar runt hörnet...

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Tomas Mankovsky

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.