Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk regissör gjorde reklam med nye Star Wars-stjärnan

Publicerad: 8 juli 2014, 11:59

Resumé kunde igår rapportera att doldisarna brittiska Pip Andersen och amerikanska Crystal Clarke har konkurrerat ut 67 000 personer om huvudrollerna i nya Star Wars-filmen nästa år. Nu berättar Kenny Starfighter- tillika Lunatic Speed-regissören, Carl Åstrand, om sina erfarenheter när han upptäckte Pip Andersens skådespelartalang i samband med Sonys reklamfilm för nya Spindelmannen.


- Vi castade efter skådespelare med parkour-kunskaper som kunde göra stuntsen. Men han var så duktig på skådespeleri att vi faktiskt lät honom fronta i stället, säger Carl Åstrand.

Han berättar att han så sent som igår hade mejlkontakt med Pip Andersen som frågade om han fick lägga upp reklamfilmen på sin hemsida.

Pip Andersen uppgav också att cirka 300 000 personer gått in på hans hemsida under bara ett par timmar.

Carl Åstrand är inte bara imponerad av Pip Andersens skådespelartalanger, utan också naturligtvis hans parkour-förmåga.

- Han hoppade sex meter utan problem och ville inte ha några säkerhetslinor. Han gjorde också ett tremetershopp mellan två hustak i London utan att det rörde honom i ryggen, säger Carl Åstrand.

Han berättar att Pip Andersen tränar parkour så gott som varje dag.

Nu är han alltså aktuell för en av huvudrollerna i den nya Star Wars-filmen.

- Jag har såklart ett litet finger, om än väldigt litet, med i spelet genom reklamfilmen för Sony. Jag älskar ju Star Wars och hade gärna tagit rollen annars, men jag är ju inte så bra på att hoppa och studsa som Pip Andersen, haha, säger Carl Åstrand.

Han har också försökt pumpa Pip Andersen på vad nya filmen ska handla om, men han hållit sig till tystnadsplikten.

- Det känns roligt det här. Jag gillar ju samma saker som George Lucas, men jag visste inte att han gillar samma saker som mig. Det vill säga Pip Andersen, haha, säger Carl Åstrand.

Han berättar också att Pip Andersen var så snabb uppför en lyktstolpe att han klättrade ur bild.

Det är lite som den där klassikern med "Kaj, du simmar ur bild"?
- Exakt, säger Carl Åstrand.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.