Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk reklamfotograf gör storfilm i USA

Publicerad: 3 oktober 2012, 08:35

Gus van Sants kommande ”The Promised Land”¨med bland annat Frances McDormand och Matt Damon väntas bli en Oscarskandidat. För fotot i filmen står den svenske reklam- och långfilmsfotografen Linus Sandgren.


Han har vunnit Guldlejon i Cannes och en Guldbagge i Stockholm. Linus Sandgren är en av sveriges mest välmeriterade reklamfilmsfotografer. Sedan i våras arbetar han med Gus Van Sants nästa film "The Promised Land", en film som tippas bli Oscarsvinnarkandidat.

För manuset, som bygger på en verklighetsbaserad roman av David Eggers, står Matt Damon och John Krasinski. Manusförfattarna återfinns på rollistan liksom Oscarsvinnaren Frances McDormand. Filmen går upp på de amerikanska biograferna den 28 december.

I produktionen har Linus Sandgren använt ett fotoformat som är extremt sälsynt för långfilmer. Tekniken är hämtad från reklamfilmsvärlden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.