Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk reklamregissör gör McLarens jubileumsfilm

Publicerad: 3 februari 2013, 23:37

Regissören Marcus Söderlund från Folke Film har fått prestigeuppdraget att göra en kortfilm i samband med McLarens 50-årsjubileum. Filmen hyllar Formel1-jättens grundare Bruce McLaren som tragiskt omkom på banan.


Ämnen i artikeln:

Folke film

Folke Films regissör Marcus Söderlund ligger bland annat bakom reklamfilmer för Reekok och Returpack. Han regisserade dessutom musikvideon till Loorens Eurovision-vinnare "Euphoria". När McLaren 2013 firar 50 år på racerbanan har Marcus Söderlund fått uppdraget att göra en kortfilm dedicerad till Formel1-märkets grundare Brune McLaren.

I filmen får vi följa Bruce McLaren ande som återupplever kraschen som tog hans liv 1970. I filmen håller grundaren en monolog kring incidenten:

"Det som kan betraktas som ett tragiskt slut var snarare en början. Som jag alltid sa: Att göra någonting bra är så betydelsefullt att det är inte är dumdristigt att dö i strävan efter att göra det bättre. Livet mäts minsann inte i år, utan i prestationer."

– Det här är Bruce McLarens film. I älskar att han återbesöket olycksplatsen, som en ängel från en Frank Capra film. Manuset för filmen fick mig att skaka och jag ville återskapa den känslan. Jag ville fylla filmen med känslor. Jag är besatt av gester. De saker som avslöjar vilka vi är och de fysiska platser vi lever i. Film kan förändra sättet vi ser på världen genom att visa hur en annan människa ser det. Det är så här jag föreställer mig att Bruce McLaren såg på världen, säger Marcus Söderlund på McLarens hemsida.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Folke film

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.