Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk studio bakom Pumas film med Bolt

Publicerad: 26 februari 2015, 13:22

Usain Bolt och Fredrik Swerin under inspelningen

När Puma behövde hjälp med visuella effekter till sin reklamfilm för skomodellen Ignite gick uppdraget till animationsstudion Haymaker i Göteborg. Dessutom filmades två techfilmer med stjärnsprintern Usain Bolt på Jamaica.


Ämnen i artikeln:

PumaJWTUsain Bolt

Grundkonceptet för lanseringsfilmen av skojättens nya modell Ingite togs fram av Pumas kreativa huvudbyrå JWT New York. Den ursprungliga idén var att hela filmen skulle spelas in i en enda tagning.

Puma kontaktade Haymaker för arbetet med visuella effekter och därtill fick animationsstudion uppdraget att skapa två techfilmer som skulle spelas in samtidigt på Jamaica i november förra året.

När one-take konceptet inte blev som Puma hade förväntat sig fick Haymaker en chans att göra något annorlunda med det befintliga materialet.
Haymaker klippte om och kompletterade missade närbilder med scener gjorda helt i 3D.   

– Puma var mycket nöjda med resultatet och samarbetet har fortsatt sedan dess. Vi sitter just nu med vår tredje produktion direkt mot Puma, Boston. Usain Bolt var fantastisk att jobba med. Precis lika cool som man föreställer sig, säger Fredrik Swerin partner och creative director på Haymaker till Resumé.

Arbetsgrupp
Haymaker  Fredrik Swerin, CD/VFX Supervisor
Richard Blank, Lead 3d Artist
Alex Hansson, Compositing Artist
Michael Orbing, 3d Artist
Timo Närhi, 3d Artist
Urban Forsberg, Compositing Artist

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PumaJWTUsain Bolt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.