Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensk twitterkampanj mot homohat

Publicerad: 10 juli 2012, 06:24

När RnB-stjärnan Frank Ocean kom ut ur garderoben i förra veckan genererade det snabbt en strid ström av mer eller mindre hatiska kommentarer på Twitter. En ny websida - hatetweetstofrankocean.com – gör det enkelt att ge näthatarna svar på tal.


Ämnen i artikeln:

TwitterGreat Works

Bakom sidan står Martin Löfqvist, tidigare AD på Great Works och idag app-entreprenör i Berlin.

-  De hatiska tweetsen nådde mig först igenom Instagram där min kompis Rebecka hade tagit skärmdumpar på några av de värsta och lagt upp.
Att läsa vad folk skriver genererade en stark känsla av "skäms dom inte?!" och "hur kan man angripa det här?". Att det blir så otroligt laddat beror väl delvis på hip-hopkulturen men det är ändå väldigt konstigt att sånt kan förekomma 2012, säger Martin Löfqvist.

På websidan kan besökare läsa någon av de hatiska tweetsen, som skrivits ut med stora rosa bokstäver - och välja att skicka ett automatiserat kärleksbudskap som svar till avsändaren.  All kärlek är bra kärlek, menar upphovsmannen:

- Det är intressant att när man placerar dessa tweets i denna kontext så framstår det som helt makabert att människor faktiskt skriver så. Och det enda vi faktiskt har gjort är ju att sätta deras ord i en annan färg och större textstorlek samt lägga till ett sätt att svara med ett förskrivet meddelande. Hatet är alltid absurt oavsett om det aggregeras av en sån här site eller inte.

Martin Löfqvist var tidigare Art Director på Great Works, men har nyligen sagt upp sig från byrån för att flytta till Berlin och jobba med start-up företaget Loopcam.

Arbetsgrupp

Isak Burström, utveckling
Andreas Palmerén, utveckling
Rebecka Hedström, insamlande av tweets
Jacob Åström, koncept och tex

Fredrik Hazén

Ämnen i artikeln:

TwitterGreat Works

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.