Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska guldjublet: ”Wow, fantastiskt”

Publicerad: 16 juni 2014, 15:11

Delar av arbetsgruppen bakom Epic split: Anders Eklind, Cilla Pegelow, Jerry Wass, Peter Gaudiano, Britta Malmberg, Björn Engström.

Foto: Fredrik Thambert.

Storfavoriten Volvo Trucks "Live Test Series", med Epic Split i spetsen, kammade hem tre guld och ett silver i Cannes Lions på måndagskvällen. – Helt otroligt och jättekul, säger Per Nilsson, pr-chef på Volvo Trucks.


Ämnen i artikeln:

Volvo TrucksCannes Lions 2014Björn EngströmForsman & BodenforsPer Nilsson

Att det skulle bli fin utdelning för Volvo Trucks och Forsman & Bodenfors i Cannes Lions har de flesta experter varit överens om på förhand.

Och det började direkt på måndagen när vinnarna i de tre första kategorierna korades.

För "Live Test Series", som marknadsför Volvos nya lastbilsmodell, blev det guld och silver i PR, guld i Direct samt guld i Promo & Activation.

–      Det här visar att vi kan göra bra kommunikation även fast det handlar om business-to-business-reklam, säger Per Nilsson.

– Det känns extra kul att uppmärksammas i pr-kategorin eftersom kampanjen till stor del bygger på publicitet i förjänta medier, vilket har varit enormt effektivt.

Själv landar han i Cannes på lördag när storkategorin Film avgörs. En som redan är på plats är copywritern för kampanjen, Björn Engström, som är överlycklig.

–      Wow! Fantastiskt! Det är helt enormt, utbrister han.

Kampanjen har vunnit de finaste priserna i en rad andra internationella stortävlingar under våren, och den här starten i Cannes signalerar att det kan bli ännu fler guld, och kanske även den högsta valören – Grand Prix – senare under veckan.

–      Det är skitsvårt att vinna guld i Cannes, vi har märkt hur stor mediauppmärksamhet Cannes Lions skapar. Det öär lite speciellt med den här kampanjen som så global, säger Björn Engström som uppvaktas av journalister från hela världen med intervjuförfrågningar.

Internationellt har allt fler börjat uippmärksamma att det inte bara handlar om den mest sedda filmen– Epic Split – utan även en rad andra filmer i kampanjserien som är skapad utifrån en ambitiös strategi.

–      Vi känner en stor intern stolthet. Att de främsta experterna på området på det här sättet bekräftar att vi är inne på ett bra spår är oerhört glädjande, säger Per Nilsson.

Säljeffekterna är än så länge svåra att slå fast. Kampanjen är mer inriktad på "awareness" och där har den gjort jobbet med beröm godkänt. Uppemot 50 procent  som sett kampanjen i målgruppen har sökt mer information om den nya lastbilsmodellen.

– Nu ska vi fira det här med champagne. Men i morgon bitti är det intervjuer och det är mycket resten av veckan så man får spara sig lite för resten av veckan också, säger Björn Engström.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.