Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska hem öppnas för att  marknadsföra svensk design

Publicerad: 22 oktober 2018, 11:26

Världens designintresserade bjuds in på visningar i designmedvetna svenska hem. Detta i nytt projekt av Visit Sweden i samarbete med Fastighetsbyrån och andra mäklarföretag.


Ämnen i artikeln:

VolontaireFastighetsbyrånReklamVisit Sweden

Satsningen The Home Viewing Exhibitions är andra utställningen i Swedish Design Museum, Sveriges första digitala museum för design.  Det nya initiativet, utformat av reklambyrån Volontaire, ska marknadsföra Sverige som designnation och lyfta fram svensk design och arkitektur.

– När jag flyttade till Sverige slogs jag av hur människor bodde - deras hem såg ut som att de var tagna från ett inredningsmagasin. Jag vill gärna låta andra upptäcka svensk design och svensk livsstil och det här är ett coolt sätt att göra det på, säger Niki Brantmark, kurator för The Home Viewing Exhibitions i Swedish Design Museum, i ett pressmeddelande.

I praktiken går projektet till genom att brittiska bloggaren och författaren Niki Brantmark, specialiserad på svensk och skandinavisk design, föreslår bostäder som är till salu och som representerar olika inrednings- och arkitekturstilar. Om säljaren av bostaden godkänner läggs det sedan upp på Swedish Design Museums hemsida, där sverigeintresserade turister antingen kan se objekten digitalt eller på plats under ordinare visningar. The Home Viewing Exhibitions pågår mellan 18 oktober och 17 november 2018.

– Vi vill att fler ska inspireras av design som är både vacker och gjord för att användas och leva i, och sedan komma till Sverige för att uppleva den på plats. Med greppet att välkomna designintresserade människor i hela världen till riktiga bostadsvisningar, med hem i helt olika stil, skapar vi både uppmärksamhet för Sverige och visar den stora bredden i svensk design och arkitektur, kommenterar Jennie Skogsborn Missuna, Chief Experience Officer på Visit Sweden.

The Home Viewing Exhibitions är en del av Swedish Design Museum, som i sin tur är en del av programmet Swedish Design Moves, som Visit Sweden driver mellan 2016 och 2019 på uppdrag av regeringen tillsammans med Svensk Form, Association of Swedish Fashion Brands/ASFB, Sveriges Arkitekter samt Trä- och Möbelföretagen.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.