Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska på mobil maktlista

Publicerad: 16 juli 2012, 10:34

Anna Bager utsedd till en av mobilvärldens mäktigaste kvinnor


Svenska Anna Bager är mobilvärldens 20:e mäktigaste  kvinna, enligt den amerkanska affärstidningen Business Insider. Hon är  Vice President och General Manager för mobilenheten på Interactive  Advertising Bureau, IAB som är världens största bransch och  lobbyorganisation för interaktiv reklam.

-  Mobilt är det absolut starkaste området inom marknadsföring  just nu, och det skifte som det har talats om sedan länge händer nu.  Till exempel visade siffror från IAB en tillväxt på 150 procent förra  året och mobila marknadsföringsbolag hade inäkter på 5,3 miljarder  dollar. När man tänker på hur mycket av internetanvändningen som håller  på att bli mobil ser man potentialen. Listan i Business Insider är ett  bevis på intresset för vår industri. Det betyder mycket för mig  personligen och för IAB. Det är ett kvitto på att vi har varit effektiva  i vårt lobbyarbete och genom de standarder och format som vi har tagit  fram, säger Anna Bager i en kommentar till Resume.se

Anna Bager är bosatt i New York. Hon har en bakgrund från bland annat Ericsson och analysföretaget IDC-

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.