Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska reklamare gör film med Hollywood-stjärnor

Publicerad: 25 maj 2010, 09:29

Titta på bilden: Hollywood-stjärnorna Richard Gere och Kate Bosworth – och tre svenska reklamare från Le Bureau. Tillsammans gör de en komedi som har premiär i USA i början av nästa år.


Ämnen i artikeln:

Tobias CarlsonClaes KjellströmJonas WittenmarkLe Bureau

På bilden från vänster: Jonas Wittenmark, Richard Gere, Tobias Carlson, Kate Bosworth, Claes Kjellström.

En dröm har gått i uppfyllelse för kreatörerna Jonas Wittenmark, Tobias Carlson och Claes Kjellström från Le Bureau. De har skrivit en kortfilm som ska ingå i en ny komedi av producenten Charles B Wessler, känd för filmer som bland annat ”Dum Dummare”, ”Something about Mary” och ”Me myself & Irene”.

Richard Gere, Kate Bosworth och Jack McBrayer spelar rollerna i Le Bureau-trions kortfilm – och ytterligare en rad Hollywood-stjärnor medverkar i komedin.

Jonas Wittenmark, Tobias Carlson och Claes Kjellström var nyligen i New York på inspelningarna.

Hur kommer det sig att ni fick göra den här filmen?
– Vi kom i kontakt med producenten Charles B Wessler  för tre år sedan. Vi fick chansen att skriva på hans kommande komedi som skulle bestå av en samling oberoende kortfilmer. Det enda ledordet vi hade var att det skulle vara ”fucking funny”. Vi skrev ca 50 idéer, sålde två skript och fick till slut igenom ett hela vägen, säger Tobias Carlson.

Hur var det att träffa det här stjärngänget och se Richard Gere spela en roll som ni skrivit?
– Det var smått surrealistiskt att se Richard Gere leverera våra repliker. Kate Bosworth var grym och Jack McBrayer lika genial som i 30Rock. Överhuvudtaget kul att se en så stor Hollywoodproduktion i full sving på grund av en idé vi skrivit ihop på fritiden på Le Bureau, säger Jonas Wittenmark .

Vad kan ni säga om filmen? Vad var det som fick dem att välja er idé, tror ni?
– Vi har hört att den förmodligen kommer vara den näst längsta vilket känns kul. Andra skådisar som är med i andra kortfilmer är Kate Winslet, Naomi Watts, Hugh Jackman & Johnny Knoxville, säger Claes Kjellström.

Vad kan det här få för konsekvenser? Har ni fått blodad tand, ska ni skriva mer för film?
– Det är ju självklart inspirerande att få träffa duktiga människor som Charlie Wessler och regissören Steve Brill. Om vi får chansen gör vi det såklart igen men vi tycker om att göra en mängd olika saker som till exempel möbler med Kombo.

Blir ni rika på ert extraknäck?
– Vi har skrivit på en mängd amerikanska papper skrivna av advokater som säkerligen blåser oss i slutändan, säger Tobias Carlson.

Vad säger era kolleger på byrån?
De pratar bara om filmen för HIVrådet, säger Jonas Wittenmark.

Hur går det annars för Le Bureau?
– Det går bra, säger Claes Kjellström.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.