Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska reklamfotografer hyllas på prestigelista

Publicerad: 6 februari 2013, 09:58

Reklam- och filmfotograferna Jakob Ihre och Linus Sandgren lyfts fram av det internationella magasinet Variety som två av filmfotograferna att hålla ett extra öga på under 2013.


Ämnen i artikeln:

Variety

När Variety skull välja ut filmfotografer att hålla extra koll på inför 2013 under vinjetten "10 Cinematographers to Watch" dök två svenska namn upp som är kända från reklambranschen.

Linus Sandgren har inom loppet av två år tagit hem tre guldlejon i Cannes och ett guld i Clio. Under förra årets Cannes Lions hans foton för Hennessys kampanj "Manny Pacquiao" ett silverlejon i Cannes och Best "Cinematographer Award 2012" på Roy. Kampanjen för Converse, "History made in the making" vann motsvarande pris i Cannes och guld i fotokategorin under Clio.

Nu är han aktuell med fotot till Gus Van Sants omtalade epos "Promised Land"

Jakob Ihre har stått bakom fotot för prestigekampanjer som Volvo och Nike. Han foto har prisats såväl i Sverige som internationellt Under förra året fotade han den uppmärksammade kampanjen Smoothness för IQ.

Under 2013 är han aktuellt som fotograf till Daryl Weins film "Lola Versus" där svenske Joel Kinnaman har en av huvudrollerna.

Se Jakob Ihres filmfoto för IQ och Linus Sandgrens för Converse nedan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Variety

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.