Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska Spel går till rätten med Ladbrokes

Publicerad: 8 maj 2008, 16:43

Nu är det klart att Svenska Spel stämmer Ladbrokes för brott mot marknadsföringslagen i kampanjen "Svenska spel - engelska odds". På Ladbrokes är man inte förvånade.


Svenska Spel drar Ladbrokes inför rätta i marknadsdomstolen. Anledningen är att man anser Ladbrokes i kampanjen "Svenska spel - engelska odds" bryter mot marknadsföringslagen. Ladbrokes har så sent som i dag ändrat på reklamfilmen så att den inte ska innehålla någonting som kan uppfattas som varumärkesintrång.

– Detta är ett tydligt bevis på att man inser att man gjort sig skyldig till ett lagbrott. Ladbrokes säger att de är intresserade av att föra en debatt om det här, men det är ett konstigt sätt att göra det genom att bryta mot marknadsföringslagen, säger Svenska Spels informationsdirektör Andreas Jansson till Resume.se

På Ladbrokes är man inte förvånad över stämningen man nu har dragit på sig.

–Vi tittar på deras sakframställan. Vi vill absolut inte att det ska verka som att vi snyltar på deras rennomé. Vi är ett större bolag än Svenska Spel och skulle inte ha någonting att tjäna på att snylta på dem, säger Lasse Dilschmann vd för Ladbrokes i Norden till Resume.se

Andreas Jansson medger att Ladbrokes är ett större bolag internationellt sett.

– Men Svenska Spel är väsentligt mycket större i Sverige och det är på den svenska marknaden varumärkesintrånget skett, säger Andreas Jansson.

Och att ni väljer att gå till rätten är ett tecken på att ni tror att ni kommer att vinna?

– Jag tror absolut att vi kommer att vinna, säger Andreas Jansson.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.