Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenska Spel hotar stämma Ladbrokes

Publicerad: 5 maj 2008, 12:14

Svenska Spel hotar Ladbrokes med stämning. Anledningen är kampanjen som började gå den 1 maj med sloganen ”Svenska spel – engelska odds”.


Under helgen skickade Svenska Spel ett hot om stämning till Ladbrokes. Det Svenska Spel vänder sig emot är att Ladbrokes använder sig av orden ”svenska spel” i kampanjen ”Svenska spel  – engelska odds” som inleddes 1 maj.

– Vi har under en ganska lång tid med opinionsbildning försökt förklara det här för svenska spel-konsumenter. Nu flyttar vi upp det i marknadsföringen och då är det klart att några i monopolet reagerar, säger Lasse Dilschmann vd för Ladbrokes i Norden till Resume.se.

Ladbrokes låter nu sina jurister titta på det som Svenska Spels jurister yttrat, för att sedan sätta sig ner och diskutera hur man ska gå vidare.

Andreas Jansson är informationschef på Svenska Spel. Han tycker att Ladbrokes genom kampanjen begår varumärkesintrång och bryter mot marknadsföringslagen.

Varför tror du då att Ladbrokes gör den här kampanjen?
– Jag antar att de vill ha uppmärksamhet kring Ladbrokes. Men jag tycker att man kan sköta den här diskussionen på annat sätt än att bryta mot marknadsföringslagen.

Tror du att den här historien påverkar folkopinioinen på något sätt?
– Jag hoppas ju att det inte gynnar Ladbrokes att de bryter mot marknadsföringslagen.

Tror du att Ladbrokes fälls om det här går till rätten?
– Ja, det tror jag.

Läs även: Reklamattack mot Svenska spel

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.