Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenske Afrikamiljardären plöjer ner storvinster i Mikz

Publicerad: 26 juli 2012, 06:12

Dan Olofsson.

Foto: Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Sigma-grundaren och Afrikamiljardären Dan Olofsson slår rekord i utdelning för 2011 med 96 miljoner kronor i ägarbolaget Danir Development, uppger Dagens Industri. En del av vinsten plöjs ner i tjänsten Mikz, den nyligen lanserade varumärkesplattformen för mobiler. Nu berättar Dan Olofsson vilka kunder som kommit in på senare tid.


Ämnen i artikeln:

Dan OlofssonMikz

Mikz lanserades i våras. Tjänsten gör att mobilanvändare kan följa ett varumärke. Skillnaden mellan  Mikz och tjänster som Groupon med mera uppges vara att man själv väljer att följa ett visst varumärke.

Dan Olofssons Danir  investerade 35-40 miljoner kronor direkt i starten för Mikz. En del av vinsterna för Danir pumpas nu in till Mikz.

För Dagens Industri berättar Dan Olofsson att Mikz på senare tid fått in kunder som Procordia, Burger King, McDonalds, Starbucks, Oriflame, Statoil, Pierre Robert och Intersport. Dessa företag syns dock inte på applikationen än. Enligt Dan Olofsson beror det på att det tar ett tag innan deras kampanjer till hösten kommer igång. Sedan tidigare finns kunder som Sova, Volvo, Kiviks Musteri, Sia Glass och  Kulturbolaget.

Kunderna marknadsför själva sina erbjudanden på Mikz-plattformen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dan OlofssonMikz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.