Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenske stjärnkreatören lämnar 72andSunny

Publicerad: 13 augusti 2015, 07:46

Martin Ringqvist slutar på den Los Angeles-baserade byrån 72andSunny efter bara nio månader, skriver AdWeek.


Ämnen i artikeln:

Martin Ringqvist72andSunny

Martin Ringqvist är copywritern bakom Forsman & Bodenfors bejublade kampanj Epic Split för Volvo Trucks. Efter det fick han erbjudandet av 72andSunny att bli en av byråns creative directors i Los Angeles.

– Under mitt första möte med byråns vd John Boiler undrade jag hur de lyckats bevara kulturen samtidigt som de växt så mycket under de senaste åren. Han svarade: "We don't wanna be like yesterday". Så jäkla smart. Och jag tycker verkligen att de lever upp till att vara ett nytänkande företag. Men anpassningen ligger som sagt lika mycket på mig. Jag vill ju gärna vara med och peta i allt, men det jobbar jag på att försöka släppa. Och så försöker jag få folk att säga till när jag kommer på idéer som de själva kommit på dagen innan, men som jag då dissat, sade Martin Ringqvist i samband med att Resumé gjorde en helgintervju med honom i våras.

Enligt AdWeek har Martin Ringqvist nu valt att lämnat byrån. Detta efter mindre än nio månader på plats. I artikeln ger varken Martin Ringqvist eller 72andSunny någon förklaring till uppbrottet, men källor till tidningen anger missnöje med det amerikanska sättet att arbeta som en anledning.

"It was more that Swedish agencies don't spend as much time on the less colorful aspects of the industry like, say, dealing with clients and their ever-shifting needs. Like many creatives before him, Ringqvist apparently wanted to focus more exclusively on the work, the work, the work", skriver AdWeek.

Martin Ringqvist rankades förra året som en av årets mest kreativa personer av Adage. Han har vunnit 14 guldägg under sin tid på Forsman & Bodenfors och kammat hem över 200 priser under karriären.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Martin Ringqvist72andSunny

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.