Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenskt appbolag öppnar i Kina

Publicerad: 18 november 2011, 13:30

Den svenska apptillverkaren Guidepal väljer nu att expandera – i Kina. Bolaget öppnar kontor i Shanghai och målet är att värva fyra personer under nästa år.


Guidepal utvecklar reseguider i form av en mobil applikation och vill ta upp fajten mot dominerande Lonely Planet. De ser en stor potential i den kinesiska marknaden och öppnar därför ett kontor där i december.

– Den ökade tillväxten i Kina har gett fler kineser möjligheten att resa och det finns en enorm potential för den här sortens tjänster, säger Yuling Tan, ansvarig för den kinesiska marknaden på Guidepal i ett pressmeddelande.

En undersökning som World Travel Organization har tagit fram visar att runt 60 miljoner kineser reste utanför landet 2010. Till 2020 väntas den siffran stiga till omkring 100 miljoner människor.

”Och med 485 miljoner aktiva internetanvändare så utgör Kina en högintressant marknad för mobilapplikationstillverkare” konstaterar bolaget i sitt pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.