Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svensson öppnar Persson i Skåne

Publicerad: 10 december 2013, 09:23

Christian Callert och Mattias Rendahl

Reklambyrån Svensson i Stockholm får en lillebror i Helsingborg, Persson. När reklambyrån Lovechild och designbyrån Dearvalley slås ihop.


Ämnen i artikeln:

Svensson Kommunikation

Reklambyrån och designbyrån går samman under namnet Persson.
De har arbetat tätt tillsammans de senaste åren och samgåendet ses som ett naturligt steg.

– Att verka utan att synas sägs vara en viss finans- familjs motto. Detta uttryck har stämt överens med de båda byråerna också som sätter uppdragsgivaren i fokus snarare än det egna varumärket.  Meningen är ju att det vi bidrar med ska göra att våra uppdragsgivare syns och märks, snarare än att vi märks, säger Christian Callert, som grundat och drivit Lovechild i ett pressmeddelande.

– Sedan några år jobbar vi med det mesta som syns och hörs för City Gross. Det gör vi tätt samman med deras inhousebyrå. Samarbetet har också lett till att vi fick förmånen att göra lanseringen av den nya butikskedjan M.A.T. som hade premiär i Helsingborg i dagarna. För M.A.T. gör vi allt från varumärkesstrategin till pizzakartonger. Det har varit extremt stimulerande att få gå från skisser till ett livs levande mat-tempel, säger Mattias Rendahl som grundat och drivit Dearvalley tillsammans med Emelie Rendahl:

De flesta Perssons kunder finns i södra Sverige däribland Aller Media, Dreamwork, WeightWatchers, Resurs Bank, Abcur, Yves Rocher och Kullamust.

Varför då namnet Persson? För 12 år sedan startade Christian Callert Stockholmsbyrån Svensson. Namnet var en vink till reklambranschen som enligt honom kommit långt från den vanliga svenskens förståelse och intressesfär. För att förtydliga släkt- skapet med Svensson uppstod tanken att använda motsvarande "vanliga" namn i Skåne:

– Det ger signalen att vi jobbar opretentiöst med jordnära kommunikation, säger Mattias Rendahl.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svensson Kommunikation

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.