Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svenssons första film för Europeiska

Publicerad: 14 maj 2009, 14:33

I höstas valde Försäkringsbolaget Europeiska reklambyrån Svensson till ny samarbetspartner. Här är första resultatet av nya samarbetet.


Ämnen i artikeln:

Oskar Bård

Filmerna, som börjar gå i morgon fredag på TV4, visar vad som behövs för att man ska kunna resa tryggt. Målet för försäkringsbolaget är att göra Europeiska mer känt i Sverige. Enligt företaget har många svenskar köpt försäkring av dem fast via deras återförsäljare, som till exempel Ving och Fritidsresor, vilket gör att få känner till Europeiska som varumärke.

Kampanjen är signerad reklambyrån Svensson. Huvudmedia är film och totalt har reklambyrån tagit fram sju olika varianter: två på 40 sekunder och fem på 20. Filmerna är regisserade av Oskar Bård.

– Det viktigaste vi ville få fram var att göra kommunikation för ett försäkringsbolag som säljer reseförsäkringar utan att problematisera själva resandet. Europeiska vill ju att folk ska ut och uppleva världen, men att de ska ha ett ordentligt skydd när de reser. På så vis får de ut ännu mer av sin resa. Filmerna vi har gjort utspelar sig i resandet värld, men med lite annorlunda tvister, säger Tomas Carrfors, copywriter på Svensson.

Filmerna backas upp av tidningsannonsering främst i kvällspress, samt banners på kvällstidningarnas och återförsäljarnas sajter. Annonserna fokuserar på hålen i den ordinarie hemförsäkringen.

Europeiska

Kommunikationsdirektör Christina Karlegran, marknadskoordinator Ellinor Westman.
Byrå: Svensson
Projektledare Mirja Kais, AD Tomas Svensson, copywriter Tomas Carrfors, original Pernilla Loeb, webbformgivning Daniel Granqvist, programmering Anders Torselius
Produktionsbolag Hobbyfilm
Regi Oskar Bård, foto Ulf Brantås, producent Anna Persson, klippning Fredrik Karlsson

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Oskar Bård

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.