Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sverige får en jurypresident i Eurobest

Publicerad: 7 augusti 2008, 13:24

Sverige kommer att en plats i varje jury i reklamtävlingen Eurobest.
En person kommer att bli president för en kategori.


Reklamtävlingen Eurobest äger i år rum i Stockholm. Precis som i fjol har Sverige tilldelats en jurymedlem per jury, men i år har det tillkommit ytterligare en kategori – design.

Reklamförbundet ska nu nominera två personer i varje kategori.
– Vi kommer att föreslå minst en kvinna per kategori, för vi tycker fortfarande att de stora internationella reklamtävlingarna är för gubbiga, säger Pia Grahn Brikell, vd på Reklamförbundet.

Ledningen för Eurobest plockar sedan ut bland de tolv svenska kandidaterna. Sverige har också fått en president i en kategori i år. Det är ännu inte klart vem det blir, men en lågodssare är Matias Palm Jensen, vd på Farfar. Möjligen kan någon på Forsman & Bodenfors vara aktuell efter byråns Grand prix i Cannes tidigare i år.

De sex kategorierna i Eurobest är: TV/Cinema, Print, Outdoor and Radio, Direct & Sales Promotion, Interactive, Media, Design och Integrated. Eurobest äger rum i början av december.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.