Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sverige sjunde reklamtätast

Publicerad: 23 oktober 2013, 10:40

Foto: Colourbox.

Sverige är det sjunde mest reklamtäta landet i världen och har den fjärde högsta internetandelen i världen. Det visar IRM:s rapport ”The International Advertising Market”. USA toppar listan.

Ämnen i artikeln:

IRMTobias Hedström

MH

Magnus Helander


Trots att reklamköpen i Sverige minskade med 3 procent under 2012 är  reklaminvesteringen per capita är fortfarande mycket stor – sjunde högst  i världen, enligt IRM:s rapport ”The International Advertising Market”.

Sverige finns också med i toppen när det gäller andel digital  annonsering, där hamnar Sverige på en fjärde plats efter bland annat  Danmark som har högst andel i världen.  

–        Sverige  är ett litet land men vi har en väl utvecklad och stor reklammarknad i  förhållande till vår befolkning, menar Tobias Hedström, analyschef på  IRM, i ett pressmeddelande.

Under fjolåret hostade annonsörer världen över upp drygt 379 miljoner euro på reklam – en ökning med  9 procent jämfört med 2011. Europa var den enda världsdel där reklamköpen minskade, dock marginellt.  

–        Den  globala tillväxten påverkas i hög grad av utvecklingen för  reklammarknaden i USA, då den står för en tredjedel av all reklam i  världen. Reklaminvesteringarna i USA visade på en stadigt positiv  tillväxt under 2012, säger Tobias Hedström i pressmeddelandet .

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev