Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Sveriges första professor i strategisk kommunikation

Publicerad: 7 november 2012, 14:22

Jesper Falkheimer.

Foto: Pressbild.

Jesper Falkheimer blir Sveriges första professor i strategisk kommunikation. Professuren är placerad vid den nya institutionen för strategisk kommunikation vid Lunds universitet, Campus Helsingborg.


Professurer i strategisk kommunikation finns redan i bland annat Danmark, Norge, Tyskland, England och USA. Strategisk kommunikation inbegriper allt från propaganda, opinionsbildning till dialogisk kommunikation.

– Intresset för kommunikationsfrågor har ökat radikalt de senaste  decennierna inom alla sektorer. Syftet med professuren är att bidra med  ny forskning om organisationer och samhälle ur ett kommunikativt  perspektiv. Forskningen ska belysa, skapa förståelse för och kritiskt  granska de kommunikationsprocesser som styr och formar organisationer  och offentligheten i vårt samhälle, säger Jesper Falkheimer i en  kommentar.

Strategisk kommunikation får en allt större betydelse i politik, ekonomi  och kultur och för växande yrkesgrupper som pr-konsulter, lobbyister  och kommunikatörer, menar han.

– Ämnet var i Sverige länge en inriktning inom medie- och  kommunikationsvetenskapen, men är sedan flera år ett eget, starkt  växande ämne med både utbildnings- och forskningsverksamhet, säger  Jesper Falkheimer.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.