Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Svidande kritik mot SL:s Hornstull-nota

Publicerad: 12 februari 2013, 13:26

Den hånade skylten vid Horsntulls T-bana.

Foto: Catarina Axelsson.

Socialdemokraterna i Stockholms Landsting chockas över att SL betalar 350 000 kronor för invigningen av Nya Hornstull. Nu kräver de svar på vem som har godkänt betalningen. – Prislappen är orimlig, säger Erika Ullberg, andre vice ordförande i SL och Trafiknämnden.


Ämnen i artikeln:

Rewir

Resumé berättade i dag att Rewir fakturerar SL drygt 350 000 kronor för arbetet med invigningen av Nya Hornstull, inklusive de omdiskuterade skyltarna vid tunnelbanestationen.

När Erika Ullberg (S) läste om prislappen blev hon upprörd.
– Jag tycker att notan är förfärande hög. Vi har en svår ekonomisk situation och behöver värna om våra skattepengar, säger hon.

Nu ska hon att begära en genomlysning av Landstingets konsultkostnader, och hon kräver ökad transparens.  
– Jag kommer att begära att få veta vem som har beslutat om varför vi har en budget i den här storleksordningen, och hur mycket pengar som förbrukas till konsulter och olika inbjudningsjippon, säger Erika Ullberg och fortsätter:

– Vem har tagit beslut om att vi har 350 000 kronor för en sådan här aktivitet? Det är oerhört mycket pengar. Jag ifrågasätter hur mycket pengar vi lägger på jippon.

Hon anser att det är viktigt att värna om SL:s varumärke, och har inget emot kampanjen som sådan, men tycker att SL bättre måste ta hänsyn till resenärsnyttan.  
– Det saknas transparens. Det måste bli en genomlysning av hur mycket som spenderas. Jag tror att resenärerna blir förbannade när de ser prislappen. Jag blir definitivt det. Notan riskerar alltid att hamn hos skattebetalarna och resenärerna i form av höjda biljettpriser, säger Erika Ullberg.

Rent generellt tycker hon att Landstinget lägger ned på tok för mycket pengar på konsulthjälp.
– Det är ett återkommande tema. Dels för att det kan finnas viktig kompetens inom den egna organisationen som inte används, och dels för att det kostar väldigt mycket pengar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Rewir

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.