Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

SVT utskällt/Tillslag mot fildelare

Publicerad: 25 april 2014, 05:58

Singlarna i Kärlekskoden och sajten Dreamfilm.nu som polisen slagit till mot.

Foto: SVT och skärmdump från Dreamfilm.nu.

SVT:s Kärlekskoden totalsågas – men får även ros. Polisen har slagit till mot en fildelningssajt och Kristoffer Triumf samarbetar med ny podd-app. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Attacker mot Kärlekskoden
I går kväll var det premiär för SVT:s Endemol-producerade dejtingprogram ”Kärlekskoden” där singlar ska hitta partners med hjälp av de senaste vetenskapliga rönen. Programmet attackeras vild av Aftonbladets tv-recensent Jan-Olov Andersson. ”Skräpet” – att ranka folk efter utseendet – ”hör inte hemma i SVT”, skriver han. Kärlekskoden" är ett program som absolut inte borde platsa i public service-tv:s tablå. Även Linus Fremin på TVdags är kritisk: ”Ett pseudovetenskapligt tv-haveri”.
Expressens Maria Näslund tycker dock att ”Kärlekskoden är spännande och underhållande”.

Tillslag mot Dreamfilm.nu
P4 Blekinge uppger att polisen har slagit till mot en person som misstänks stå bakom fildelningssajten Dreamfilm.nu. Detta på grund av att flera upphovsrättsskyddade filmer ska ha släppts på sajten, enligt åklagaren. Åklagaren vill inte kommentera om det finns kopplingar mellan Dreamfilm.nu och Dreamfilm.se.

Kristoffer Triumf till Acast
Kristoffer Triumfs podd ”Värvet” och Soran Ismails TSKNAS ansluter till den nya podd-appen Acast, som med bilder och länkar ska gör det enklare att att hänga med i din favoritpodcast, skriver Metro.

Förlust för Tyra Sjöstedt
Den profilerade bloggaren Tyra Sjöstedts bolag går trögt och förra året slutade med förlust, enligt DI. I fjol landade omsättningen på 2,1 Mkr och resultatet på minus 75 559. Tyra Sjöstedt har tidigare berättat om sin utbrändhet och sitt tablettmissbruk.

Star Wars i Abu Dhabi
Den sjunde delen av Star Wars ska   spelas in i Abu Dhabi. Det bekräftades av filmstudion Walt Disney på   tisdagen, skriver Arabian Business, enligt DI. Filmen, regisserad av JJ Abrams, ska ha premiär i december 2015.

Ökad omsättning för Amazon
E-handelsjätten Amazon som planerar att etablera sig i Sverige redovisade en större omsättning än väntat under årets första kvartal. Jämfört med första kvartalet 2013 steg den med 23 procent  till 19,74 miljarder dollar, högre än väntat, skiver Nliv.se. Nettovinsten ökade med 32  procent till 23 cent per aktie, som förväntat.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.